Поради спеціалістів

Якщо у Вас щось зламалося не варто самостійно ремонтувати прилад. Але перш ніж звернутися в сервісний центр "Ельф" необхідно виконати наступне:

Для початку необхідно перевірити чи є напруга в електромережі, до якої підключений прилад (звичайно, якщо прилад живиться електричним струмом).

Для цього бажано включити в розетку, до якої був підключений несправний прилад, той прилад, у справності якого Ви впевнені (наприклад настільну лампу освітлення). Якщо і лампа не запрацювала - проблема в електромережі.

Новітні складні побутові прилади оснащені системою Stand-By, коли прилад чекає того коли Ви натиснете кнопку "Увімкнути" на пульті дистанційного керування. При цьому повинна горіти лампочка на передній панелі управління приладу (зазвичай вона червона). Якщо лампочка не горить (і прилад не працює), то необхідно натиснути кнопку вмикання приладу (зазви...

Чи можна встановити деталі самостійно

Якщо Ви розбираєтесь у техниці як і досвідчений майстер з сервісного центру - чому б і ні ! Але ж слід мати на увазі, якщо прилад знаходиться на гарантійному обслуговуванні не варто ремонтувати його самостійно. В такому випадку Ви втратите право на безоплавтне усунення недоліків.

Придбання запчастин у випадку самостійної їх заміни для Вас буде вигіднішим. Вартість деталей набагато нижча вартості встановлення їх та ремонту (тим паче з визовом майстра додому).

Але як і в будь-якій справі цей варіант має багато нюансів:

1. Ви можете помилитися в діагностиці та придбати не ту запчастину.

2. Ви можете переоцінити свої сили та неправильно встановити нову деталь, що нарешті приведе до визова майстра до Вас і Ви заплатите ще за одну деталь та за ремонт.

3. Причин поломки може бути декілька, а Ви знайдете тільки одну. Вірний діагноз може постав...

Догляд за холодильником

Холодильник вимагає делікатного відношення при перевезенні. Нахиляти і тим більше перевертати холодильник під час транспортування украй не рекомендується. Справа в тому, що при нахилі масло з компресора може потрапити в нагнітальні частини контуру і воно після початку роботи буде захоплюватися потоком хладагента ще далі. В результаті - засмічення капіляра і дорогий ремонт.

Після того, як холодильник буде доставлений до вас додому, його потрібно встановити. Установка холодильника - також вельми відповідальна справа. Апарат повинен стояти в сухому прохолодному місці, далеко від джерел тепла. Пам'ятайте, що якщо у вашому будинку є теплі підлоги, які забезпечують додатковий обігрів на кухні, не можна встановлювати холодильник над ними. Підігрів знизу призводить до того, що компресор холодильника буде змушений працювати безперервно з-за надходження теплого повітря. Після декіл...

Про накип

Частіше накип з'являється на нагрівальному елементі пральних машин та є результатом великої кількості у воді розчинених хімічних елементів (магній, кальцій - причина "жорсткості" води). Також накипу сприяє іржа, якої досить у старих трубах.

З появою накипу значно погіршується теплопроводність металевих виробів. Завдяки чому збільшується час нагріву води та витрачання електричної енергії. При нагріванні води сіль, яка в ній міститься, розкладається на так званий накип (нерозчинний осад) та вуглекислий газ. Відкладаючись на ТЕНі та баці, сіль поступово псує пральну машину. Більшість так званого "сміття" попадає в машину після відключеннь води у мережі, ремонту труб (кожний пам'ятає яка з крану тече вода після ремонтних робіт).

Дізнатися зібрався чи накип на нагрівальному елементі Вашої пральної машини досить просто. Нагрівальний елемент знаходиться під барабаном, ун...

Чого не варто робити з пральною машиною

Зазвичай сервіс-інженери дають рекомендації з використання пральної машини, але ми підемо від зворотного, а саме, просто розповімо чого не варто робити з пральною машиною. Виконуючи ці кілька простих правил, ви можете сподіватися на довголіття вашої машинки та уникнення дострокового дорогого ремонту.

Для початку «пройдемося» по широко розрекламованим засобам для пом'якшення води. Всі бачили рекламу, в якій грізний майстер з ремонту побутової техніки показує жахи у вигляді зношених вузлів пральної машини. М'яко кажучи, вид пральної машини не відповідає правді, навіть якщо причиною поломки виявився накип.

• Щоб привести пральну машину в такий вигляд, над нею повинні попрацювати фантазери-рекламники, тому що навіть наша агресивна вода не в змозі накоїти таких кошмарів. Та й щоб розрахувати потрібну кількість пом'якшувача жорсткої води треба володіти, принаймні,...